Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканці Новомосковська та Запоріжжя “продали” уявних товарів на 1,5 мільйона гривень

 Співробітники управління кіберполіції в Дніпропетровській області спільно зі слідчим управлінням ГУНП Дніпропетровщини викрали правопорушників, які привласнили 1,5 мільйона гривень. Вони “продавали” неіснуючі товари через створені ними інтернет-магазини.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Кіберполіції України, троє чоловіків, мешканці Новомосковська та Запоріжжя, створювали у соцмережах сторінки, де пропонували виготовлення під замовлення меблів для салонів краси. Головною умовою була передплата. Однак, отримавши гроші клієнтів, зловмисники їх блокували та не виходили на зв’язок.

Для свого “бізнесу” вони постійно створювали нові сторінки, адже ошукані громадяни надсилали скарги для блокування фейкових магазинів. Загальна аудиторія їхніх акаунтів становила близько 100 тисяч підписників.

Встановлено, що зловмисники привласнили гроші понад 200 громадян. Загальна сума збитків сягає понад 1,5 мільйона гривень.

Працівники поліції провели обшуки за місцем проживання членів банди та вилучили мобільні телефони, банківські картки, флеш-накопичувачі.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Двом чоловікам вже оголошено підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри третьому учаснику шахрайської схеми.

Раніше Інформатор писав про те, що мешканець Павлограду вкрав з банківських рахунків громадян близько пів мільйона гривень

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору