Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканець Дніпропетровської області вкрав з банківських рахунків громадян близько пів мільйона гривень

Мешканець міста Павлоград Дніпропетровської області вкрав з банківських рахунків громадян близько пів мільйона гривень. Для цього він використовував так звані фішингові посилання.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Національної поліції Дніпропетровської області.

Відомо, що мешканець Павлограда  видавав себе за покупця на платформах оголошень. Обговорюючи деталі угоди з продавцями, фігурант направляв їм фішингове посилання нібито про інтернет-оплату. Банківські дані, введені користувачами на фішинговому ресурсі, автоматично ставали відомі зловмиснику. Надалі з рахунків потерпілих він привласнював гроші. Загальна сума збитків сягає пів мільйона гривень.

За місцем проживання зловмисника працівники поліції провели обшук. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки, що використовувалася у протиправній діяльності. Конфісковану техніку доправлено на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За скоєне зловмиснику може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Кіберполіція нагадує громадянам: у разі купівлі товарів на платформі оголошень, обговорюйте деталі угоди лише в чаті цієї платформи і не переходьте у месенджери. Також необхідно уважно перевіряти URL-адресу необхідного сайту, адже один зайвий символ може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт.

Раніше Інформатор писав про те, що подружжя з Дніпропетровської області створювало фейкові магазини з продажу одягу та взуття.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору