Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Бюджет Кривого Рогу 2023: чи збережуть соціальні програми та безкоштовний проїзд

30 грудня депутати Криворізької міської ради прийняли бюджет. І хоча левова його частина виділена на підтримку обороноздатності міста та військові потреби, майже 44% всіх бюджетних видатків – це соціально-культурна сфера та соціальний захист населення.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на управління преси Криворізького міськвиконкому, будуть збережені програми соціальної підтримки криворіжців, всі види й розміри допомоги та пільг населенню, що надавалися у цьому році підтримка чорнобильців, афганців, багатодітних сімей тощо). На що передбачено 598,4 млн грн. Працюватиме й програма безкоштовного проїзду у міському комунальному транспорті, яким користуються всі громадяни, що перебувають у нашому місті. На цю мету закладено 150 млн грн.
Для утримання продовольчого запасу міста закладено 70 млн грн.
Запланований фінансовий ресурс на реалізацію заходів 28-ми міських цільових програм. Зокрема, збережені всі заходи міських програм «Здоров’я Нації» та «СТОП-інфаркт».
Як зазначається у повідомленні: “Бюджет міста 2023 враховує всі особливості реалій сьогоднішнього дня. Всі ресурси будуть направлені для того, щоб вистояти нашій міській інфраструктурі, зберегти бюджетну сферу й підтримати наших військових, які відстоюють на передовій цілісність України”.

Раніше Інформатор писав про те, як у Дніпропетровській області будуть нараховувати субсидії на опалювальний сезон 2022-2023.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору