Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нашвидкоруч: готуємо пиріг з лаваша

У наш час, коли у будь-яку мить може пропасти електроенергія, до того ж її треба економити, у пригоді стануть рецепти блюд, приготування яких не забере ані багато часу, ані великої кількості електрики.

Інформатор пропонує приготувати дуже смачний пиріг з лаваша та м’ясного фаршу.

Пиріг з лаваша та м’ясного фаршу

Продукти

  • упаковка лаваша;
  • фарш – 700 грам;
  • цибуля – 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • томати у власному соку – 300 мл (можна розведена томатна паста)
  • сметана – 2 стіл. ложки;
  • яйця – 2 штуки;
  • сир твердий – 200 г;
  • сіль, приправи для м’яса, цукор.

Приготування

Поставте на вогонь глибоку сковорідку, налийте в неї олію і обсмажте цибулю, подрібнену кубиком. І одну натерту на середній тертці моркву.

Додаємо туди фарш. Обсмажуємо все 5 хвилин, солимо і перчимо. Додати приправу для м’яса.

Далі вилийте до фаршу помідори, попередньо подрібнивши у блендері (чи томат-пасту). Додаємо цукор. Смажимо ще 10 хвилин.

Заливка для пирога

У мисці змішати 2 яйця, сіль, сметану 2 ст.ложки, і перемішати.

Збираємо пиріг

Змастіть форму для випікання олією, покладіть на дно лаваш, змажте його заливкою, лаваш стане м’яким. Потім натертий сир та третина м’ясної начинки.

Зверху викладіть другий лист лаваша і проробіть те саме, як і в нижньому шарі. Зробіть стільки шарів, скільки у вас дозволяє посуд.

Верхній лаваш змастіть заливкою і посипте сиром, що залишився. Пиріг випікати 20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати торт-суфле без випічки. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору