У наш час, коли у будь-яку мить може пропасти електроенергія, до того ж її треба економити, у пригоді стануть рецепти блюд, приготування яких не забере ані багато часу, ані великої кількості електрики.
Інформатор пропонує приготувати дуже смачний пиріг з лаваша та м’ясного фаршу.
Пиріг з лаваша та м’ясного фаршу
Продукти
- упаковка лаваша;
- фарш – 700 грам;
- цибуля – 1 штука;
- морква – 1 штука;
- томати у власному соку – 300 мл (можна розведена томатна паста)
- сметана – 2 стіл. ложки;
- яйця – 2 штуки;
- сир твердий – 200 г;
- сіль, приправи для м’яса, цукор.
Приготування
Поставте на вогонь глибоку сковорідку, налийте в неї олію і обсмажте цибулю, подрібнену кубиком. І одну натерту на середній тертці моркву.
Додаємо туди фарш. Обсмажуємо все 5 хвилин, солимо і перчимо. Додати приправу для м’яса.
Далі вилийте до фаршу помідори, попередньо подрібнивши у блендері (чи томат-пасту). Додаємо цукор. Смажимо ще 10 хвилин.
Заливка для пирога
У мисці змішати 2 яйця, сіль, сметану 2 ст.ложки, і перемішати.
Збираємо пиріг
Змастіть форму для випікання олією, покладіть на дно лаваш, змажте його заливкою, лаваш стане м’яким. Потім натертий сир та третина м’ясної начинки.
Зверху викладіть другий лист лаваша і проробіть те саме, як і в нижньому шарі. Зробіть стільки шарів, скільки у вас дозволяє посуд.
Верхній лаваш змастіть заливкою і посипте сиром, що залишився. Пиріг випікати 20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати торт-суфле без випічки.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова