Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Водний блекаут: як до нього підготуватися

Від систематичних ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури, стабілізаційні відключення електроенергії часто стають екстрнними. Коли зникає електроенергія, зупиняються й агрегати на водопровідних і каналізаційних насосних станціях. Після увімкнення насосів треба чимало часу, щоб доставити воду на верхні поверхи.

Як підготуватися та відносно комфортно та безпечно пережити такі “водні блекаути” розповість Інформатор з посиланням на КП “Кривбасводоканал”.

Треба:
– зробити запас питної води із розрахунку на три доби та поповнювати його під час відновлення водопостачання;
– після зупинки й запуску вода тимчасово може мати мутний колір, тому краще її відстоювати перед вживанням;
– каналізаційні мережі не люблять сухість, наскоро помиті руки половиною ківшика води не зроблять погоди, тому правила користування каналізацією стають ще жорсткішими (особливо це стосується багатоповерхівок):
– жодного сміття до змиву, навіть туалетний папір! Категоричне НІ  вологим серветкам, волоссю, залишкам жирної їжі, будівельному сміттю, медикаментам, наповнювачам лотків для тварин
– для малих потреб краще завести “тривожне” відро, зливати, коли вже буде повним;
– для великих потреб слід мати окремий запас води. Нагадуємо, що бачки унітазів містять в середньому 6-10 л води й швидкість змивання 2-2,5 л/сек, вручну це створити складно, але можливо.

І пам’ятайте, що незручності ці тимчасові. Їх ми переживемо. А перемога над ворогом наближається з кожним днем й ніякими зусиллями ворога її не зупинити.

Раніше Інформатор писав про те, які прилади допоможуть пережити відсутність електроенергії. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору