Пекти у наш час – задоволення не дуже доцільне. Адже дуже багато електроенергії вимагає електродуховка, а її треба якнайжорсткіше економити. До того ж вона у кожну мить може виключитеся, якщо електрика зникне. Але ж солоденького хочеться. І якщо на вулиці вже досить холодно, обернемо цей недолік собі на користь.
Інформатор пропонує приготувати торт-суфле “Капучино“. який зовсім не треба пекти і якому для приготування потрібен саме холод, а не жар.
Продукти
- кава 3 в 1, 4 пакетики;
- кип’яток, 200 мл;
- желатин, 20 г;
- сметана або вершки, 500 мл;
- пудра цукрова, 100 г;
- печиво, 150 г;
- молоко.
Приготування
Розчиняємо каву кип’ятком.
Желатин замочуємо холодною водою на 10 хвилин, потім топимо на водяній бані.
Змішуємо кавову масу з желатиновою і сметаною (вершками) до однорідності.
Силіконову форму змащуємо олією і виливаємо масу, відправляємо на 1 годину в холодильник чи на балкон.
Кожне печиво занурюємо в молоко і викладаємо зверху желатиново-кавового суфле.
Перевертаємо торт на тарілку і ставимо його ще на 15 – 20 хвилин в холодильник (чи у холодний день просто на балкон).
Тортик можна робити просто з какао, а не використовувати кави в пакетиках. Кількість цукру регулюйте на свій смак.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати торт “Мурашник”
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова