Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Які спеціальності стали найпопулярнішими серед студентів коледжів Дніпропетровської області

До навчання у професійно-технічних закладах, технікумах та коледжах регіону стало майже 16 тисяч першокурсників. Вони освоюють навички у найрізноманітніших професіях. Від гірничодобувної промисловості і швейного виробництва до поліграфії та медсестринства. Які спеціальності стали найпопулярнішими серед вступників, розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації. 

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну державну адміністрацію.

«Вступна кампанія до профтехів та коледжів тривала до листопада. Першокурсники, котрі були зараховані ще влітку, навчалися, а заклади доукомплектовували групи. Маємо в області майже 16 тисяч першокурсників», – розповідає начальниця управління департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Любов Кравченко.

У профтехах Дніпропетровщини готують спеціалістів у різних галузях. Промисловість, транспорт, будівництво, швейне виробництво. Загалом, понад сто професій.

«Найпопулярніші – зварювальник, працівник громадського харчування та сфери обслуговування. Затребуваний і сільськогосподарський напрямок, – зауважила Любов Кравченко. – Продовжуємо впроваджувати і дуальну форму навчання. Учні профтехів будуть вдосконалювати свої скіли на підприємствах. Таких п’ятдесят. Зараз укладаються договори між ними, навчальними закладами та учнями».

У коледжах та технікумах затребувані цього року медсестринство, комп’ютерна інженерія, харчові технології, початкова освіта, будівництво і цивільна інженерія.

Нині в області працює 53 заклади професійно-технічної освіти, 61 технікум та коледж. Знання у них здобуває понад 54 тисячі учнів. Навчаються онлайн.

З початку війни на Дніпропетровщину переїхали 7 коледжів з Донеччини.

Раніше ми розповідали, про пункти щеплень від коронавірусу у Кривому Розі: як записатися на вакцинацію.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору