Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Через “тихого вбивцю” мало не загинула подружня пара з Дніпропетровської області

21 листопада, небайдужі мешканці смт Карнаухівка Кам’янського району побачили через вікно, що їх 67-річна сусідка лежить без свідомості на підлозі. Її 70-річного чоловіка сусіди не побачили і викликали швидку.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на директора обласного центра катастроф Радія Шевченко.

Прибувши на місце фельдшери швидкої виявили, що подружжя знаходяться без свідомості, з ознаками отруєння чадним газом у важкому стані.

Бригадами відразу розпочато надання екстреної медичної допомоги в повному обсязі на місті виклику і під час транспортування і госпіталізовано до реанімаційного відділення Кам’янської ЛШМД. У жінки виявився склад карбоксігемоглобіну крові 32%, у чоловіка -25%. На момент госпіталізації постраждалі майже прийшли до свідомості, але були ще дезорієнтовані.

“Отруєння чадним газом – це важке отруєння окисом вуглецю , який називають, «тихий вбивця», і який утворюється в результаті неповного згоряння пального чи вугілля, з важкими наслідками, і щастя, якщо постраждалий був своєчасно знайдений і не встиг померти. Зараз навіть важко знайти людину, яка може не знати про таке отруєння і люди повинні зробити все, щоб його уникнути. Але, все одно випадки зустрічаються і частішають останнім часом”, – додав медик Радій Шевченко.

Раніше ми повідомляли, як у Дніпропетровській області у квартирі вибухнув опалювальний котел.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору