Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи приїде “швидка допомога” на виклик під час сирени у Кривому Розі

Через воєнний стан, у випадку, коли буде звучати повітряна тривога, бригадам екстреної медичної допомоги на виклики дозволено не виїжджати. Тільки після припинення сигналу повітряної тривоги, виїзд бригад екстреної медичної допомоги здійснювати виключно на критичні та екстрені виклики.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на сайт Криворізької міської ради.

У зв’язку з введенням воєнного стану на території України, відповідно до вимог наказу МОЗ України від 24.02.2022 №374 «Про затвердження Тимчасових заходів у закладах охорони здоров’я з метою забезпечення їх готовності для надання медичної допомоги постраждалим внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України» та Рекомендацій МОЗ України щодо дій бригад екстреної медичної допомоги в умовах бойових дій станціям екстреної медичної допомоги передбачено:

– у випадку оголошення сигналу повітряної тривоги, бригадам екстреної медичної допомоги на виклики не виїжджати – в цьому випадку слід надавати консультації по телефону або іншими, доступними засобами телекомунікації.

– виїзд/обслуговування критичних викликів/пацієнтів здійснювати лише за умови відсутності прямої загрози для бригад екстреної медичної допомоги.

– після припинення сигналу повітряної тривоги та оголошення про «відбій повітряної тривоги», виїзд бригад екстреної медичної допомоги здійснювати виключно на критичні та екстрені виклики.

– при ускладненні тактичної ситуації виїзди бригад екстреної медичної допомоги на виклики, при можливості, узгоджувати з територіальною військово – цивільною адміністрацією.

Раніше ми розповідали, які спеціальності стали найпопулярнішими серед студентів коледжів Дніпропетровської області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору