Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як виглядає відновлена переправа у Широківській громаді: відео

Після масованої атаки на Кривий Ріг, 14 вересня, у місті була зруйнована гребля. Через що потужний потік води зніс переправу у Широківській ТГ. Через міст-переправу проходили і проїжджали тисячі мешканців Широкого. На щастя загальними зусиллями місцевих мешканців і працівників ГЗК, переправу вдалося не лише відновити, а й модернізувати.

Про це розказав голова Широківської селищної ради Олександр Кокул, – передає Інформатор з місця події.

Після руйнування переправи, місцеві жителі почали власноруч майструвати перехід через річку Інгулець, але це було ненадійно і могло призвести до травмування людей. Тому загальними зусиллями мешканців, селищної ради і працівників ГЗК переправу вдалося відновити. Вже через півтора місяця після руйнування, переправа була готова як пішохідна ділянка, так і автодорога.

Відновлена переправа

Величезні конструкції, на яких трималася переправа прийшлося витягати з води кранами, адже їх маса перевищувала 13 тонн.

Брили тепер лежать обабіч переправи

Опора зі зруйнованої переправи

Наразі переправа відновлена, по ній вже активно їздять автівки. Протягом півгодини, поки ми знімали репортаж, повз нас через переправу проїхали до 10 машин. У більшості випадків це місцеві мешканці, які їдуть на роботу на ГЗК. Загалом, поділилися люди, переправа економить близько 20-25 хвилин у русі. Адже без переправи, приходилося об’їжджати близько 4 кілометрів.

Раніше ми розповідали, як у парку Кривого Рогу обрушився міст.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

Нагору