Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Треба діяти”: Зеленський відреагував на падіння ракет у Польщі

У Польщі, у селі Пшеводув поблизу українського кордону впали дві ракети та влучили в зерносушарки. Загинуло дві людини. На цей факт відреагував Президент України Володимир Зеленській.
Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна,  у вечірньому зверненні 15 листопада Зеленський заявив наступне:

“Скільки разів Україна говорила про те, що нашою країною держава-терорист не обмежиться? Це питання часу, коли б російський терор пішов далі”.За його словами, що довше Росія відчуває безкарність, то більше буде загроз для всіх, до кого можуть дістати російські ракети.

“Бити ракетами по території НАТО. Це російський ракетний удар по колективній безпеці! Це дуже суттєва ескалація. Треба діяти”,  – сказав Зеленський.

Він також звернувся до польського народу.

“Україна завжди вас підтримає! Вільних людей терор не зламає! Перемога можлива, коли немає страху! У нас із вами – немає”, – підкреслив президент.

Він додав, що Росія “протиставляє себе світу, тероризує і нас, і всіх, до кого може дотягнутися.”

Нагадаємо, що на території Польщі у Люблінському воєводстві впали, ймовірно, російські ракети. Польща є членом НАТО. Ця ситуація може призвести до застосування 5-ої статті Альянсу, яка передбачає колективну оборону.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста

Нагору