Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Доступне житло: «ПриватБанк» видав перший пільговий кредит за програмою «єОселя»

15-го листопада стало відомо, що «ПриватБанк» видав перший пільговий кредит за спеціальною державною програмою «єОселя». Він передбачає знижену відсоткову ставку та довготривале кредитування на вигідних умовах. Звичайно, на видачу таких кредитів наразі діють обмеження. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Згідно з наявною інформацією, перший кредит за програмою «єОселя» отримала сім’я 24-річного поліцейського з Кременчука. Вони отримали можливість кредитування під 3% річних через «ПриватБанк». Звичайно, процес контролюється державою.

Банк став партнером програми «єОселя» тільки в жовтні 2022-го року. Фактично, він став одним з перших учасників програми. Видача кредитів за пільговими ставками уже розпочалася.

Цього року існують обмеження щодо учасників програми. Наразі, отримати житло за пільговим кредитуванням можуть тільки військовослужбовці ЗСУ за контрактом, а також правоохоронці, медики, вчителі та науковці. Іншим категоріям населенням таке кредитування поки що недоступне, але згодом усе може змінитися.

Варто зазначити, що послуга поки що працює лише в тестовому режимі. Подати заявку на отримання цього кредиту можна через портал «Дія». Згодом функцію додадуть і в мобільний застосунок.

«єОселя»

Це державна програма вигідного кредитування на житло. Громадяни відповідних категорій можуть придбати оселю з мінімальним початковим внеском та кредитуванням до 20 років на доволі вигідних умовах. Першим отримувачам, до яких належать військові, поліцейські, медики, вчителі та вчені, передбачені кредити під 3% річних.

Згодом планується запустити і другий етап реалізації «єОселі». Він передбачає видачу доступних кредитів усім громадянам України, що відповідатимуть визначеним критеріям. Проте, відсоток тоді зросте вже до 7%.

Раніше ми розповідали, що оплата частинами від ПриватБанка доступна не всім: як її отримати та що треба знати про пеню у випадку прострочки.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

 

 

 

Нагору