Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

15 листопада –  День працівників сільського господарства в Україні: прикмети та основні події

15 листопада відзначають День працівників сільського господарства, Всесвітнім днем пам’яті жертв дорожніх аварій. Віряни вшановують пам’ять святих Акиндина, Пигасія і 7 тисяч мучеників. 

Інформатор розповість прикмети та що не можна робити.

День працівників сільського господарства

День аграрія — відзначається в листопаді. Свято засновано 1993 року. Святкові заходи включають вшанування працівників сільського господарства і всього агропромислового комплексу.

Всесвітнім днем пам’яті жертв дорожніх аварій

 Він покликаний привернути увагу до сумного факту: у всьому світі в результаті дорожно-транспортних подій щодня гине 3 тисячі осіб і близько 100 тисяч отримують серйозні травми. Більшість загиблих та постраждалих — молодь.

Мета цього дня полягає в тому, щоб вшанувати пам’ять жертв дорожно-транспортних аварій та висловити співчуття членам їх сімей, а також ще раз нагадати державам про необхідність забезпечити безпеку дорожнього руху.

Пам’ять святих Акиндина, Пигасія і 7 тисяч мучеників

Святі таємно сповідували християнство, за що піддалися переслідуванням, жорсткому побиттю батогами та смерті. Та вони були непохитні й терпіли страшні муки за свою віру.

Пігас, Акиндин і Анемподист служили у царя Сапора II. Таємно вони проповідували християнство, але правитель дізнався про це, коли почав гоніння на християн. Їх судили, катували, та вони не відреклися від своєї віри. Люди бачили їхні страждання, тому приєдналися до них навіть тисячі і повірили в Христа. Цар не зміг домогтися свого, тож усіх стратив.

Також сьогодні за релігійним календарем святкують день Шуйсько-Смоленської чудотворної ікони Божої Матері, яка була написана в 1654-1655 роках у Воскресенському приході міста Шуї, де в ті часи лютувала моровиця. Сподіваючись на милість Божу і заступництво Богородиці, парафіяни Воскресенської церкви доручили одному благочестивому ченцю написати образ Смоленської Божої Матері. Цілий тиждень, поки писали образ, парафіяни були в пості і молитві. Коли ікона була написана, священник Воскресенської церкви і народ перенесли її до церкви і поставили в особливо влаштованому місці.

Що не можна робити 

  • Не їдьте в далеку дорогу, краще проведіть день вдома з друзями та близькими.
  • Не варто з’ясовувати стосунки, звертатися за допомогою, зустрічатися з ворогами.
  • Можна повертати борги, але не можна віддавати гроші лівою рукою в руки. Так у вас можуть забрати удачу. Покладіть їх на стіл правою рукою.

Що можна робити 

  • Якщо ваша дитина погано спить, то молитва цього дня допоможе внормувати сон, і ваш малюк спатиме міцно та безтурботно.
  • Сьогодні треба займатися шиттям, прядінням, рукоділлям. Важливо до свят встигнути все, що ви почнете.
  • Цей день доречний для покупки речей та одягу.

Народні прикмети 

  • Багато снігу на Житницю – до потужної повені навесні
  • Снігурів багато – до швидких морозів
  • На дорогах бруд – прикмета обіцяє тепло до початку грудня
  • Птахи літають низько – до сильного снігопаду
  • Хмари затягнули небо – до тепла
  • Проти вітру хмари пливуть – прикмета пророкує снігопад
  • Туман надвечір – чекай вітру

Іменини: Костянтин, Домініка (Домна), Альберт, Леопольд, Маркіян.

Раніше ми розповідали, як рятували постраждалих у жахливій ДТП на трасі Дніпро-Кривий Ріг.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору