Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізька патрульна поліція нагадує автомобілістам про необхідність заміни літніх шин на зимові

На дворі холодає. Як стверджують синоптики, вже цієї суботи температура повітря вночі у Кривому Розі може опуститися до 5 градусів морозу.

Інформатор з посиланням на пресслужбу патрульної поліції міста нагадує про необхідність своєчасної заміни на автотранспорті літніх шин на зимові.

Навіщо це треба зробити терміново? У патрульній поліції пояснюють, що “перевзувати” шини на зимові потрібно до настання заморозків та снігу. Загальновідомо, що коли температура знижується до +7 і нижче, літні шини втрачають еластичність, що зменшує їхні зчіпні властивості. Також гальмівний шлях критично збільшується, що може стати причиною виникнення ДТП. Експлуатувати літні шини взимку — небезпечно, їхній склад і протектор не створені для зимової дороги.

Також у цей період керування автомобілем вимагає більшої зосередженості та вміння діяти у непередбачених ситуаціях. Необхідно обирати безпечну швидкість руху, збільшувати дистанцію з транспортом, що рухається попереду, і відмовитися від небезпечних маневрів.

Раніше Інформатор писав про те, що у жахливому ДТП загинув тренер з рукопашного бою з Кривого Рогу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору