Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чому Monobank відмовляє у видачі валюти і де її можна забрати

Клієнт намагався зняти валюту в “А-банку”, але там отримав відмову. В “Універсал банку” попросили зробити передзамовлення. Чоловік дотримався поради, але за добу до запланованої дати отримання валюти банк відмовив йому в цьому. На скаргу відповіли в Monobank.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, відповідна скарга з’явилась на сайті “Мінфін”. Чоловік намагався зняти гроші саме з валютної картки в “А-банку”. Відповіли, що видавати валюту з картки Monobank  не будуть. Він звернувся до свого банку-емітенту, але працівниця Monobank відповіла, що, наразі немає можливості забрати валюту. Порадила замовити готівку через службу підтримки, таким чином забрати її можна через кілька днів. Клієнт замовив валюту 2 чи 3 жовтня, але в банку сказали, що отримати її можна буде лише 8 листопада. Чоловік погодився. 7 листопада о 21:00 йому повідомили, що банк заявку скасував.

Відповідь на скаргу від Monobank  

Акаунт банка на тому ж сайті пояснив, що не змогли виконати всі замовлення через великий ажіотаж. І повідомив, що кошти можна зняти і у відділеннях “А-банка”, якщо там є готівка. Цікаво, що в коментарях один з користувачів написав 8 листопада, що йому вдалось отримати 2 тисячі доларів.

Валютна картка від Monobank

Не випускається окремо, а може бути лише додатком до основної картки Monobank. За бажанням клієнт може отримати фізичну або віртуальну валютну картку, з графічним нанесенням фотографії або іменну. Передбачений кешбек в якості системи лояльності. Така картка дозволяє зберігати долар або євро. Про це йдеться в правилах Monobank на офіційному сайті.

Для того, щоб відкрити поточний рахунок на валютній картці та замовити готівку, слід сформувати та підписати заяву клієнта удосконаленим електронним підписом за допомогою мобільного додатку. Клієнт може переказати кошти між власних карток – зі звичайної на валютну – для того, щоб зняти їх. Заявку подає в мобільному застосунку. Якщо це відбулося після 16:00, отримати готівку можна буде тільки на наступний день. Натомість отримати іноземну валюту в терміналах самообслуговування ви не зможете – такі операції здійснюються виключно в гривнях. За зняття іноземної валюти клієнт має сплатити комісію банку в гривні.

  • 0,9% від суми зняття (в межах України)
  • 2% від суми зняття (за кордоном)
  • безкоштовно, якщо йдеться про виплату депозиту.

Банк також може знімати 100 грн щомісяця за обслуговування неактивного рахунку, якщо на ньому залишились кошти. Вона списується з картки автоматично відповідно до офіційного курсу НБУ. Для того, щоб скасувати онлайн-розпорядження, у користувача є 5 секунд.

Раніше Інформатор писав про те, що робити, якщо Monobank зняв гроші без попередження

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста

Нагору