Смачне домашнє печиво – чудові ласощі до чаю або кави. Готується таке печиво доволі просто та із доступних компонентів. У тісто за бажанням можна додати будь-які горіхи або насіння, а зверху – будь-яким джемом, повидлом чи варенням.
Інформатор розповість легкий рецепт печива.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 300 г
- Вершкове масло – 180 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукрова пудра – 4 ст. л.
- Густе варення (джем, повидло) – 100 г
Рецепт пісочного печива:
Масло вершкове слід заздалегідь дістати з холодильника, аби воно розм’якло.
Додати яйце, знову збити. Ввести борошно і міксером довести тісто до однорідної в’язкої консистенції.
За допомогою насадки і кондитерського мішка відсадити печиво на деко, змащене маслом. Якщо немає мішка, то тісто можна скачати кульками. Потім зробити пальцями поглиблення у центрі й наповнити його варенням.
Відправити печиво у попередньо розігріту до 220°С духовку приблизно на 10-12 хвилин. Готове печиво зняти з дека й остудити.
Раніше ми розповідали, як приготувати закуску з моркви та сиру за п’ять хвилин.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок