Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Історія одного жахливого дня: як ліквідували наслідки ракетної атаки по греблі у Кривому Розі

Сергій Марченко працює на підприємстві  “АрселорМіттал Кривий Ріг” водієм автокрана. До війни Сергій Марченко на крані Liebherr допомагав встановлювати пам’ятники у місті. 14 вересня допоміг в усуненні наслідків ворожої атаки по греблі.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на “АрселорМіттал Кривий Ріг”.

Робочі дні водія автотранспортних засобів Сергія Марченка розписані по годинах, адже послуги підйомного автокрана Liebherr, яким він керує, постійно потрібні як на підприємстві, так і в місті.

14 вересня у Сергія Марченка був звичайний робочий день, після якого він ледве встиг переступити поріг домівки, як зателефонували з роботи – треба терміново повертатися для ліквідації надзвичайної ситуації. Через ворожу атаку пошкоджена дамба.

«Найбільше хвилювався не за себе, а за роботу – як поставити кран, бо на місці аварії ґрунт був під нахилом, а кран треба встановлювати тільки на рівну поверхню. Але все вдалося. Втім, час від часу роботу доводилося переривати – треба було відходити на безпечну відстань під час повітряних тривог. В цілому ми там пропрацювали тиждень. Хтось скаже, не так вже і багато, але мені цей час таким довгим показався».

За цю та іншу роботу Сергія Марченка нагородили найвищою нагородою Кривого Рогу нагрудним знаком «За заслуги перед містом» 3 ступеня. Як каже Сергій, її приємно було отримувати, але було б найкраще, коли б вона була за мирні досягнення. Сергій сподівається, що незабаром все так і буде, а поки що кожен з нас на своєму місці і своєю справою буде і надалі наближати цю омріяну і таку бажану Перемогу.

Раніше ми розповідали, що у Криворізькому районі відновили переправу через Інгулець.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору