Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Флешмоб “Movember” або “Вусатий листопад”: що це таке

Флешмоб “Movember” або “Вусатий листопад” вигадали, для пропагування теми чоловічого здоров‘я. Щоб нагадати про серйозні захворювання, чоловіки відрощують вуса.

Як повідомляє Інформатор, тема корисного флешмобу не випадкова. При настанні холодів, а саме у листопаді, чоловіки починали відрощувати вуса і бороди, щоб не мерзнути. А ще, англійською: листопад — «november», вуса — «moustache», так і з’явилася назва.

Тому оригінальний флешмоб зовсім не для розваги, а має важливе суспільне значення.

Серед усіх видів онкологічних захворювань у чоловіків від 15 до 35 років найбільш поширеним є рак яєчка. А за статистикою серед чоловіків старше 65 років найчастотнішими є випадки раку простати. На це рідко звертають увагу, проте такі теми варто обговорювати, щоб вирішити проблему.

Не так давно розпочалась популяризація обстежень жінок у мамолога, що уже покращує ситуацію  і зменшує складні наслідки захворювань. Проте, регулярні обстеження чоловічого здоров’я так само важливі! Набагато легше вилікувати захворювання на ранніх стадіях. Саме тому вчасне виявлення проблеми збільшить шанси на швидше одужання.

Отож, “вусатий листопад”-  мега-інформаційний рух, коли чоловіки відрощують вуса, для того, щоб звернути увагу всього світу на захворювання чоловіків.

Доєднатися до міжнародного руху можуть і жінки, щоб показати, наскільки для них важливі чоловіки. Звісно, відрощувати вуса для цього не треба, їх можна домалювати собі дуже легко – в будь-якому додатку на мобільному телефоні. Потім викласти вусаті фото з хештегом #movember таким чином підтримуючи чоловіків слідкувати за своїм здоров’ям.

Раніше ми повідомляли про те, що у соцмережах з’явився провокативний флешмоб проти Зеленського

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору