Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Обережно: у мережі Twitter та месенджері Viber зафіксовано провокативний флешмоб проти Президента України

Російські спецслужби намагаються маніпулювати стабілізаційними відключеннями електроенергії в Україні. При цьому  вони “забувають” про те, що їх причиною стало руйнування енергетичної інфраструктури саме російськими ракетними обстрілами.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, в українському сегменті соцмережі Twitter та месенджера Viber зафіксовано провокативний флешмоб #LightOnZelenskyyOff, який підхопили медіа рф.

Зокрема, російські ЗМІ повідомили, що «українці запустили флешмоб із хештегом #LightOnZelenskyyOff проти політики Зеленського та закликають 1 листопада максимально ввімкнути світло». Але більшість акаунтів, названих «українцями», насправді є ботами, що підтверджується “неписьменним” перекладом російськомовного тексту повідомлень на українську.

  • «Пол страны уже без электропитания, уже мочи нет терпеть эти адские муки!»
  • «Пів країни вже без електро харчування (знову електропостачання), вже сечі (без коментарів, але так переклали “мочи нет” – “немає сил” правильно) немає терпіти ці пекельні борошна! ( а це переклад з російської “адские муки)».

Центр протидії дезінформації попереджає:  вказаний флешмоб – безглузда та небезпечна маніпуляція, покликана збільшити навантаження на українську енергосистему для її повного виходу з ладу.

Раніше Інформатор писав про те, що Центр протидії дезінформації провів історичні паралелі російської мобілізації

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору