Безе – відоме французьке тістечко з запечених збитих яєчних білків і цукру. Навряд чи існує той, хто хоч раз в житті не спробував цей відомий десерт і не захотів ще.
Інформатор розкаже кілька правил, для того, щоб приготувати безе в домашніх умовах.
Особливі хитрощі господинь, з допомогою яких безе вийде ідеальним вдома:
- яйця повинні бути не самими свіжими, а приблизно тижневої давності;
- відокремлювати білки від жовтків слід максимально акуратно і відразу ж після того, як дістанете яйця з холодильника;
- перед збиванням білки повинні постояти при кімнатній температурі півгодини;
- краще використовувати не цукор, а цукрову пудру і додавати її потрібно вже після того, як зіб’єте білки в піну, а не до цього.
Інгредієнти:
- яєчні білки – 3 шт.;
- цукрова пудра – 180 г;
Спосіб приготування:
Відокремте білки від жовтків. Збивайте білки міксером спочатку на слабкій швидкості приблизно 30 секунд. Коли білки тільки почнуть пінитися, збільшіть швидкість до середньої і збивайте до утворення густої білої піни.
Потім поступово додайте цукрову пудру. Вимкніть міксер і перемішайте основу для безе ложкою.
Після цього збивайте ще кілька хвилин на високій швидкості. Повинна вийти густа піна однорідної консистенції.
Готову основу викладіть в кулінарний мішок. Можна обійтися і звичайною ложкою.
Розігрійте духовку до 100 °C. Застеліть деко пергаментним папером і сформуйте на ньому безе.
Час приготування залежить від розмірів безе: чим вони менші, тим швидше будуть готові. Для дуже великих безе потрібно близько 2 годин.
Не відкривайте духовку під час приготування.
Після приготування вимкніть духовку, злегка прочиніть двері і залиште безе всередині до повного охолодження.
Безе готово! Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати вівсяне печиво з родзинками: рецепт від Євгена Клопотенка.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок