Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканець Дніпропетровської області продавав “віртуальні” бронежилети та персональні дані громадян

Для кого війна, а комусь мати рідна. Цю народну мудрість дуже добре засвоїв мешканець Дніпропетровської області, який з березня 2022 року, почав через інтернет продавати “віртуальні” бронежилети, яких у реальності не існувало.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу прокуратури Дніпропетровської області.

Відомо, що у березні 2022 року чоловік скористався запровадженням воєнного стану в Україні та розробив шахрайську схему. В мережі Інтернет він розмістив оголошення про продаж бронежилетів. При цьому він підшукував покупців, не маючи на меті пересилати їм замовлений товар. Таким чином, підозрюваний заволодів грошовими коштами громадян на майже 300 тис грн.

Крім цього, маючи близького родича у структурі Державної міграційної служби України, через месенджер «Telegram» за грошову винагороду чоловік збував державні бази даних, що містять персональні відомості громадян, представнику іноземної компанії. Загалом задокументовано 12 фактів збуту даних.

Зловмисника затримали. Під час обшуків за його місцем проживання вилучено засоби зв’язку, бронежилет та банківські картки.

Під час обшуків за його місцем проживання вилучено засоби зв’язку, бронежилет та банківські картки.

Під час обшуків за його місцем проживання вилучено засоби зв’язку, бронежилет та банківські картки.

Досудове розслідування триває.

Раніше Інформатор писав про те, що подружжя з Дніпропетровської області продавали через фейкові інтернет-магазини неіснуючі товари.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору