Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дешево та смачно: готуємо шпроти з кільки

Шпроти – смалик, відомий ще з далеких часів тотального дефіциту. Зараз цю консерву можна легко купити у будь-якому супермаркеті, але ж ціна… Та й гарантії, що у банці замість смачнючого делікатесу не виявиться незрозумілого вигляду та смаку каша немає.

Інформатор пропонує зробити шпроти вдома зі звичайної дешевої мороженої кільки.

Продукти

Кілька або мойва – 1 кг. ;

сіль – 1 ст.л. ;

цукор – 1 ч. я. ;

склянка міцного чаю;

соняшникова олія — 0,5 склянки;

Перець горошком – 6 штук;

лавровий лист – 5-6 штук;

цибулеве лушпиння – жменька;

Можна використовувати бульйонний кубик для смаку.

Приготування

Заваріть дуже міцний чай, коли ще гарячий, розчиніть у ньому сіль, цукор.

У риби видаліть нутрощі, відріжте плавці, промийте її.

Візьміть каструлю, на дно викладіть жменю цибулиння, потім рибку щільненько, одна до одної.

Залийте її олією, заваркою, за бажанням присипте бульйонним кубиком, і викладіть зверху другу жменю лушпиння. Не забудьте лаврушки та перець горошком. Для аромату копченості можна додати чорнослив (1-2 штуки)

Коли рідина закипить, поставте каструлю на розжарювач, і тушкуйте 1,5 години чи у духовку на дві години томитися.

Як приготуватись, зніміть верхній шар лушпиння, рибу не перемішуйте під час тушкування, інакше буде каша. Остудіть, а далі хоч на бутерброди, хоч у салат, а можна й просто так, з хлібчиком.

Про те, як приготувати неймовірні стейки з капусти, Інформатор писав раніше.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

 

Нагору