Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо корисний сніданок: шпинатні млинці з начинкою

Яскраві, корисні і смачні — ці шпинатні млинці підійдуть як на сніданок, так і на вечерю вихідного дня. Творчий підхід до начинки тільки вітається!

Якщо у вас немає всіх необхідних інгредієнтів для шпинатних млинців, Інформатор пропонує замість шпинату використати руколу, капусту або навіть суміш свіжих трав, таких як петрушка, м’ята, базилік або естрагон.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Молоко – 250 мл
  • Шпинат – 50 г
  • Оливкова олія – 40 мл
  • Сир кисломолочний – 300 г
  • Соус чилі – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Для начинки:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Шпинат – 50 г
  • Помідор чері – 350 г
  • Цибуля – 3 шт.
  • Кінза – 15 г
  • Лайм – 1 шт.
  • Олія оливкова – 20 мл

Спосіб приготування:

Приготуйте начинку. Помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку та зніміть шкірку з авокадо. М’якоть подрібніть і покладіть у миску. Помийте помідори і шпинат. Помідори розріжте навпіл, відправте у миску. Шпинат подрібніть і половину покладіть до помідорів.

Помийте, дрібно наріжте і додайте у миску зелену цибулю і листя коріандру, потім вичавіть сік лайма.

Збризніть інгредієнти 20 г оливкової олії першого віджиму, приправте сіллю та чорним перцем, перемішайте і відкладіть убік.

Для начинки шпинатних млинців можете використовувати смажене яйце чи слайси слабосоленого лосося.

Тепер приготуйте тісто. Розбийте яйце у чашу блендера, додайте борошно, молоко, шпинат, що залишився, щіпку солі та перцю, потім збийте до однорідної маси.

Поставте велику сковороду з антипригарним покриттям на середній вогонь, змастіть поверхню невеликою кількістю соняшникової олії, налийте тонкий шар тіста. Смажте млинці протягом 2 хвилин з обох сторін, потім викладіть на тарілку і повторіть.

Зверху на кожен млинець покладіть ложку сиру, салат з авокадо та трохи гострого соусу чилі. Складіть навпіл.

Раніше ми розповідали, як росія вбила вагітну жінку у Дніпрі: відео з місця пожежі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору