Яскраві, корисні і смачні — ці шпинатні млинці підійдуть як на сніданок, так і на вечерю вихідного дня. Творчий підхід до начинки тільки вітається!
Якщо у вас немає всіх необхідних інгредієнтів для шпинатних млинців, Інформатор пропонує замість шпинату використати руколу, капусту або навіть суміш свіжих трав, таких як петрушка, м’ята, базилік або естрагон.
Інгредієнти:
Для тіста
- Яйця – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 250 г
- Молоко – 250 мл
- Шпинат – 50 г
- Оливкова олія – 40 мл
- Сир кисломолочний – 300 г
- Соус чилі – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Для начинки:
- Авокадо – 1 шт.
- Шпинат – 50 г
- Помідор чері – 350 г
- Цибуля – 3 шт.
- Кінза – 15 г
- Лайм – 1 шт.
- Олія оливкова – 20 мл
Спосіб приготування:
Приготуйте начинку. Помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку та зніміть шкірку з авокадо. М’якоть подрібніть і покладіть у миску. Помийте помідори і шпинат. Помідори розріжте навпіл, відправте у миску. Шпинат подрібніть і половину покладіть до помідорів.
Помийте, дрібно наріжте і додайте у миску зелену цибулю і листя коріандру, потім вичавіть сік лайма.
Збризніть інгредієнти 20 г оливкової олії першого віджиму, приправте сіллю та чорним перцем, перемішайте і відкладіть убік.
Для начинки шпинатних млинців можете використовувати смажене яйце чи слайси слабосоленого лосося.
Тепер приготуйте тісто. Розбийте яйце у чашу блендера, додайте борошно, молоко, шпинат, що залишився, щіпку солі та перцю, потім збийте до однорідної маси.
Поставте велику сковороду з антипригарним покриттям на середній вогонь, змастіть поверхню невеликою кількістю соняшникової олії, налийте тонкий шар тіста. Смажте млинці протягом 2 хвилин з обох сторін, потім викладіть на тарілку і повторіть.
Зверху на кожен млинець покладіть ложку сиру, салат з авокадо та трохи гострого соусу чилі. Складіть навпіл.
Раніше ми розповідали, як росія вбила вагітну жінку у Дніпрі: відео з місця пожежі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок