Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Залужний розповів американському колезі про “зброю масового ураження”, яка є в Україні

Днями міністр оборони РФ зателефонував щонайменше трьом міністрам оборони держав НАТО і розповів про так звану українську “брудну бомбу”. Російські державні засоби масової інформації поширювали цю неправдиву і безглузду заяву. У зв’язку з цим Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поспілкувався з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Під час розмови Залужний заявив, що російські звинувачення щодо планів України застосувати “брудну бомбу” є дезінформацією, а ЗСУ не мають жодного виду зброї масової поразки.

“Єдина зброя “масового ураження”, яка у нас є, – це наша гордість, сміливість і жага перемогти ворога” – сказав Залужний. Він підкреслив, що ми змушені захищати своїх дітей, батьків, домівки від неспровокованої агресії росіян.

“Мені байдуже, які історії вигадує росія для того, щоб вбивати українців. Я все одно буду захищати свій народ і свою країну” – сказав Головнокомандувач ЗСУ.

Генерал наголосив, що ЗСУ змушені захищати своїх дітей, батьків, будинки від неспровокованої агресії росіян.

Залужний розповів Міллі, що ЗСУ проводять активну оборону та наступальні дії у головних напрямках з метою звільнення населених пунктів, вирівнювання лінії фронту, заняття панівних висот та вигідних рубежів. Ситуація на фронті напружена, але цілком контрольована, зазначив він.

“Росіяни проводять сплановані інформаційні операції для введення в оману з приводу своїх реальних намірів, проте ці спроби зазнають невдачі – ми бачимо реальний стан справ і реагуємо належним чином”, – сказав Валерій Залужний.

У відповідь на запитання свого американського колеги про способи та засоби протидії масованим атакам БПЛА типу Shahed-136, Залужний поділився досвідом ЗСУ.

Раніше Інформатор писав про те, що у всесвітньо відомому журналі Time вийшов великий матеріал про український спротив. На обкладинці до теми зобразили головнокомандуючого Збройних Сил України Валерія Залужного. 

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Нагору