Кривий Ріг До сайту

Італія вдома: готуємо в’ялені томати від Євгена Клопотенка

В’ялені томати – родзинка практично будь-якої страви. Можна додати їх у борщ, у паштет, у соус, у салат. З томатами можна швидко приготувати смачну закуску. Найпростіше – брускети з в’яленими томатами або намазку з в’ялених томатів і сиру рікота.

Реклама

Інформатор розповість найпростіший рецепт томатів від Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

Реклама

На 500 мл готового продукту:

Рецепт приготування:

Візьміть 1 кг томатів, помийте та розріжте вздовж на четвертинки. Виберіть м’якоть із насінням із четвертинок за допомогою чайної ложки.

Реклама

Викладіть четвертинки томатів на деко, застелене пергаментом, верх зрізом. Посипте морською сіллю до смаку й 1 ч. л. сухого орегано. Сушіть у духовці з температурою 70-75 градусів протягом 5-6 годин. Для того щоб уникнути надмірного скупчення вологості в духовці, періодично відкривайте її для вентиляції або вставте дерев’яну паличку для суші у верхній частині дверцят духовки, щоб зайва волога виходила постійно.

Сухі скибочки в’ялених помідорів складіть у невеликі стерильні баночки.

Для аромату додайте 1 ч. л. сухого або гранульованого часнику. Залийте наповнені в’яленими томатами баночки соняшниковою або оливковою олією, так, щоб вона їх повністю покрила, і закупорте кришками. Зберігайте баночки з в’яленими томатами в холодильнику.

Реклама

Раніше ми розповідали, як приготувати вівсяне печиво з родзинками: рецепт від Євгена Клопотенка.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Реклама