Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

4 HIMARS прибули в Україну: бавовни буде більше

США оголосили про потужну підтримку України і надання зброї. Так, вже 11 жовтня, в Україну прибули додаткові чотири артилерійні ракетні комплекси HIMARS. А також нові установки протиповітряної оборони IRIS-T.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на твіт Міністра оборони України Олексія Резнікова.

“4 додаткових HIMARS від наших партнерів прибули! я дякую Джо Байдену (Президент США), Ллойду Остіну (Міністр оборони США – ред.) і американському народу. Час HIMARS: добрий час для українців і поганий час для окупантів. Чудові новини напередодні Рамштайн №6, куди я збираюся завтра. Далі буде”, – йдеться у повідомленні.

“На чотири творці бавовни в Україні стало більше. HIMARS”, – написав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Також Резніков заявив, що в Україні почалася нова ера протиповітряної оборони. В Україну з Німеччини доставили ППО IRIS-T.

“Це лише початок. А нам потрібно більше. Без сумніву, Росія є терористичною державою. Існує моральний імператив захистити небо над Україною, щоб врятувати наших людей”, – зазначив Резніков.

Що таке платформа “Рамштайн”:

Контактна група з питань оборони України або платформа “Рамштайн” (за назвою авіабази у Німеччині-місця зустрічі) — це зустріч міжнародних союзників, які підтримують оборону України у війні з росією. Наразі вона об’єднує міністрів оборони понад 50 країн.

Першу зустріч ініціювали США. Вона відбулась 26 квітня і зібрала представників 43 країни. Відтоді ця контактна група з безпеки зустрічається щомісяця, щоб обговорити безпеку України.

12 жовтня, у форматі “Рамштайну – 6” відбудеться обговорення оборонної підтримки України.

“Очікую від партнерів прогресу в питанні про протиповітряну й протиракетну оборону, домовленостей щодо нового постачання іншої необхідної нам зброї та боєприпасів. Держава-терорист має бути позбавлена навіть думки про те, що будь-якою хвилею терору може чогось досягти”, — заявив Зеленський у своєму відеозверненні.

Що відомо про німецькі засоби ППО IRIS-T?

IRIS-T — найсучасніша зенітна система Німеччини. Призначення системи — захист цивільного населення. Ракети ППО здатні вражати цілі на висоті до 20 кілометрів і відстані до 40 кілометрів.

“Україна отримає оборонну систему, якої поки немає у самої німецької армії”, – пише німецьке видання.

SCHOENEFELD, GERMANY – JUNE 22: An IRIS-T SLS multifunctional Radar Vehicle stands on display on the first day of the ILA Berlin 2022 air show on June 22, 2022 in Schoenefeld, Germany. This year is the first ILA to be held since 2018. It will run from June 22 through June 26. (Photo by Michele Tantussi/Getty Images)

Раніше ми повідомляли, що росіяни атакували фосфорними бомбами Нікополь.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору