Саме паляниця є справжнім автентичним українським символом. Цю страву готували замість хліба в минулих століттях, переважно в часи війни. І сьогодні така перепічка знову повернулася на сторінки нашої історії.
Інформатор розкаже рецепт для тих, хто може вимовити його назву правильно.
Шеф-кухар Євген Клопотенко підготував та поділився рецептом запашної паляниці.
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г;
- Кисломолочна продукція(будь-яка) – 400 г;
- Сіль – 1 ч.л;
- Сода – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
Насипаєте у миску борошно, сіль та соду. Добре розмішуєте, щоб сода розійшлася по всьому борошну. Заливаємо ксиломолочкою. Якщо немає кисломолочки, то беріть воду + оцет, щоб погасити соду. Суміш просто перемішуєте, щоб борошно просочилося рідиною, потрібно 1-2 хв. Потім вивалюєте масу на підпилений борошном стіл і робите плоский чотирикутник, який складаєте конвертиком і заокруглюєте. Заміс закінчено. Берете деко з пергаментом, змащуєте олією. Печете 40-45 хвилин при 200 градусах.
Смачного!
Раніше ми розповідали, про рецепт запеченої риби по-грецьки.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок