Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Хлопчик з Кривого Рогу став талісманом українських військових

Семирічний Артемко з селища Криворізького району став справжнім талісманом українських військових, які їдуть на передову. Хлопчик вітає кожне авто саморобним українським прапорцем.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Міністерство оборони України.

Живий “талісманчик” мешкає з батьками та бабусями. Через його селище до лінії фронту їздить чимало військового транспорту. Хлопчик вітає кожне авто саморобним українським прапорцем!
У відповідь бійці сигналять і віддають салют малому. Інколи зупиняються, щоб перекинутись словом-другим, і той співає їм українських пісень. Пісні у його виконанні викликають усмішки навіть на суворих фронтових обличчях.
Воїни щиро дякують Артемкові, дарують нашивки та інші невеличкі подарунки.

Маленький Артемко - талісман українських військових

Маленький Артемко – талісман українських військових

– Вони кажуть, що коли їдуть на фронт і на своєму «посту» стоїть Артемко, то все у них буде добре! – розповіла бабуся хлопчика.
Артем вже давно твердо вирішив, що стане воїном — і боронитиме рідну домівку.
Але й це ще не все. Як пише “Армія Inform”, майбутній воїн вже активно волонтерить. Спочатку він віддав зібрані власні кишенькові кошти на павербанк для бійців підрозділу, який захищав їхнє селище. Далі — більше, хлопчик передав 7 тисяч гривень, подаровані на день народження, та зароблені від продажу браслетиків, які виготовляв разом з іншою бабусею, на придбання позашляховика та снайперської гвинтівки для одного з місцевих бійців.

Був випадок, коли маленький вартовий, побачивши кілька бусів з написом “200” та “На щиті” встав на одне коліно і зняв кепі. Як кажуть дорослі члени родини, його ніхто цьому не вчив. Сам десь побачив і зрозумів, як слід поступати…

За кілька місяців Артемка знає кожен, хто їде через Широке. Його називають «Талісманом» цього напрямку.

Раніше Інформатор писав про те, як українці можуть передати монети на потреби ЗСУ.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Фото: АрміяInform

Альона Свірідова

Нагору