Львівський сирник – ідеальний до сніданку. Один із класичних рецептів, який став популярним у кафе та кав’ярнях, але легко готується і вдома.
Інформатор розповість детально, як приготувати десерт.
Складові:
- Сир — 500 г
- 1 склянка цукру
- Вершкове масло — 130 г
- Яйця — 4 штуки
- 1 столова ложка манної крупи
- Родзинки — 50 г
- Сметана — 3 ст. л
- Какао — 2 ст. л
- Цедра лимона
Спосіб приготування:
Збити жовтки з цукром, додати манку, олію, родзинки та цедру лимона. Ретельно вимішати. До отриманої суміші додати сир. Його попередньо потрібно протерти через сито або змолоти в блендері.
Суміш збити міксером на низькій швидкості трохи більше ніж хвилину. Білки збити до густої білої піни і додати сирну масу, акуратно перемішати і викласти у форму для запікання.
Поставити львівський сирник у розігріту духовку та випікати 40-60 хвилин за температури 180 градусів.
А поки він печеться — приготувати глазур.
Столову ложку олії та 2 столові ложки цукру перемішати, поставити на невеликий вогонь і розтопити, постійно помішуючи. Додати 3 столові ложки сметани і 2 столові ложки какао, вимішати до однорідності і довести до кипіння. Готовий сирник полити шоколадною глазур’ю і поставити в холодильник щонайменше на п’ять годин, а краще на ніч.
Смачного та гарного настрою!
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві голубці.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.