Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Маракуя, банани, інжир та цитрусові: як мешканець Кривого Рогу виростив екзотичні плоди

Виявляється, промисловий Кривий Ріг, який знаходиться в центрі України може стати чудовою місциною для вирощування екзотичних рослин. Це доводить місцевий садівник Віталій Пікуль, який вже не перший рік ласує плодами інжиру, маракуєю, гранатами, цитрусовими і вже почав вирощувати авокадо.

Як винахідливому садівнику вдалося виростити екзотику у горщиках, розкаже Інформатор.

Віталія завжди цікавили екзотичні рослини. Ще з дитинства він намагався вирощувати цитрусові. Але зараз у його колекції найстаріші дерева – з 2010 року. Під час холодів заморські рослини “мігрують” до квартири садівника, для обігріву і на досвічування.

“Росте інжир і плодоносить. Банани не плодоносили, є декілька сортів, басіо морозостійкий, інші у горщиках, не плодоносили, бо там треба об’єм горщиків не 20 літрів, а набагато більше. Цитрусів півсотні сортів, плодоносять”, – з гордістю розповідає Віталій Пікуль.

В золотих руках садівника плодоносить навіть маракуя, але як каже Віталій: “…треба у кімнату її заносити щоб достигли плоди”.

“Авокадо є. Навіть деякі зимували у неопалюваному сараї разом із інжирами та гранатами… Вижили взимку і зараз ростуть. А є один великий у відрі 16 літровому, на зиму ношу у кімнату”, – поділився Віталій.

На жаль, після недавніх опадів, град сильно побив бананові листя. Але Віталій не засмучується і мріє про напівзаглиблену теплицю, щоб мати змогу розширювати свою колекцію.

Інжир

Маракуя

Інжир

Цитрусові

Ростуть банани, але поки що не плодоносять

Раніше ми розповідали про винахідника з Кривого Рогу, який власноруч зібрав спортивний болід.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору