В українській традиційній кухні багато популярних страв, які часто подають у ресторанах та готують удома. Але серед страв нашої національної кухні, мають місце і солодкі страви — десерти. Вони зображають кулінарні традиції українських регіонів. Приготуємо полтавські вергуни.
Інформатор пропонує приготувати полтавські вергуни, які спочатку готували на кислому молоці. Але на кефірі їх готувати простіше, адже кисле молоко в місті купити нелегко.
Інгредієнти:
- Борошно — 400 г
- Кефір — 200 мл
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 100 г
- Ванільний цукор — 12 г
- Розпушувач — 12 г
- Цукрова пудра — 30 г
- Олія — 300 мл
Спосіб приготування:
Кефір заздалегідь дістати з холодильника, щоб він потеплішав до кімнатної температури. З’єднати його з яйцем та цукром, перемішати вінчиком.
Просіяне борошно з’єднати з розпушувачем і ванільним цукром. І одержану суміш обережно додавати в кефір невеликими порціями. Тісто має вийти м’яким і не липнути до рук.
Розкатати отримане тісто пластом 7-8 мм. Порізати однаковими прямокутниками приблизно 3х6 см. У середині кожної смужки зробити надріз і вивернути край смужки через розріз.
У сотейнику добре розігріти масло, знизити вогонь до мінімуму і викласти кілька заготовок, враховуючи, що вергуни значно збільшаться в обсязі. Обсмажити у фритюрі до рум’яності, вийняти шумівкою на серветку, щоб позбутися зайвого жиру. Коли всі вергуни будуть готові — обсипати їх цукровою пудрою.
Раніше ми розповідали, про рецепт старовинної таратути.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Глубінок