Кривий Ріг До сайту

Старовинна українська кухня: готуємо таратуту

Ця страва є чимось середнім між звичайною закускою та холодним супом. В Україні таратута відома ще з 15 сторіччя.

Реклама

І якщо захочеться чогось оригінального та смачного, чи гість з закордону захче скоштувати справжню українську страву, але не борщ, Інформатор радить приготувати саме таратуту. Запевнюємо: такої гостренької, солодко-кислуватої, легкої, смачної та небанальної закуски ви ще коштували. І у цьому немає нічого дивного, адже українці завжди любили добре попоїсти.

Таратута

Реклама

Продукти

буряк – 3 шт.

огірки солоні – 300 г

Реклама

цибуля ріпчаста – 1 шт.

олія – 3 ст. л.

хрін – 2 ст. л.

Реклама

огірковий розсіл – 2 склянки

Спосіб приготування

Буряк залити холодною водою та варити до готовності. Не потрібно солити.

Реклама

Відвар, у якому варилися буряки, не виливати. Готові буряки почистити, нарізати кільцями 0,5-1 см завтовшки.

Огірки нарізати дрібними кубиками.

Усі підготовлені інгредієнти перекласти в миску, додати хрін, олію. В огірковий розсіл додати 1 склянку бурякового відвару і залити цією сумішшю овочі.

Все добре перемішати та прибрати в холодильник мінімум на добу.

Подавати, посипавши улюбленою зеленню. Хоча і без неї таратута добре смакує.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати екзотичні помідори на зиму по-корейськи.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова