Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Шедевр української кухни: готуємо борщ з вишнями

Кажуть, що кожна справжня українська господиня знає як мінімум з півсотні рецептів борщу. Є борщ пістний. Є – з линями, з яблуками, з грибами, з чорносливом… Деякі з них вважаються справжнім делікатесом і екзотикою.

А оскільки сезон вишень у самому розпалі, Інформатор пропонує один з таких рецептів, а саме борщ з вишнями.

Продукти

яловичина на кістці: 370гр.

цибуля: 180гр.

морква: 370гр.

лавровий листок: 1шт.

бодян: 1 зірочка.

морква: 180гр.

кмин: 2гр.

цибуля: 100гр.

паприка: 2гр.

болгарський перець: 130гр.

помідори рожеві: 300гр.

буряк: 580гр.

часник: 15гр.

сік лимонний: 1ст. л.

сіль, чорний перець: за смаком.

вишня: 300гр.

картопля: 450гр.

капуста: 300гр.

олія рослинна для засмажок

Приготування

Для бульйону: яловичину варити 3 години зі 180 г цибулі, 370 г моркви, зірочкою бодяну, сіллю та лавровим листом. Коли бульйон буде готовий, процідити його і залишити тільки м’ясо, яке потім нарізати перед подачею.

Окремо приготувати 3 засмажки: подрібнену моркву (180 г) з кмином, цибулею (100 г) і паприкою; болгарський перець з помідорами; попередньо запечений буряк, нарізаний соломкою, з лимонним соком і часником.

По черзі додавати засмажки у бульйон.

Потім додати порізану невеличкими кубиками картоплю, дрібно нарізану капусту і вишню без кісточки і знову довести до кипіння. Одразу ж вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і залишити на 1 годину.

Через годину борщ можна подавати: налити його у тарілку, додати м’ясо, посипати кропом і окремо подати сметану.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати холодний суп з вишнями хамула.

Альона Свірідова

Нагору