Ця страва є чимось середнім між звичайною закускою та холодним супом. В Україні таратута відома ще з 15 сторіччя.
І якщо захочеться чогось оригінального та смачного, чи гість з закордону захче скоштувати справжню українську страву, але не борщ, Інформатор радить приготувати саме таратуту. Запевнюємо: такої гостренької, солодко-кислуватої, легкої, смачної та небанальної закуски ви ще коштували. І у цьому немає нічого дивного, адже українці завжди любили добре попоїсти.
Таратута
Продукти
буряк – 3 шт.
огірки солоні – 300 г
цибуля ріпчаста – 1 шт.
олія – 3 ст. л.
хрін – 2 ст. л.
огірковий розсіл – 2 склянки
Спосіб приготування
Буряк залити холодною водою та варити до готовності. Не потрібно солити.
Відвар, у якому варилися буряки, не виливати. Готові буряки почистити, нарізати кільцями 0,5-1 см завтовшки.
Огірки нарізати дрібними кубиками.
Усі підготовлені інгредієнти перекласти в миску, додати хрін, олію. В огірковий розсіл додати 1 склянку бурякового відвару і залити цією сумішшю овочі.
Все добре перемішати та прибрати в холодильник мінімум на добу.
Подавати, посипавши улюбленою зеленню. Хоча і без неї таратута добре смакує.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати екзотичні помідори на зиму по-корейськи.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Альона Свірідова