Гуляш – м’ясна гаряча страва угорського походження. У перекладі gulyás означає “пастух”. Історія цієї страви відома з часів IX століття від кочівників, які населяли територію сучасної Угорщини.Традиційно її готують з телятини чи яловичини.
У XVII столітті до основних інгредієнтів гуляшу стали класти солодкий перець – паприку, яка з того часу стала практично одним з основних компонентів цієї страви.
А оскільки класичний гуляш – страва дуже поживна, Інформатор пропонує її легкий варіант з курки, який до того ж готується дуже швидко.
Гуляш з курки
Продукти
куряче філе – 400 г
цибуля ріпчаста – 2 шт.
морква – 2 шт.
часник, зубчики – 3 шт.
сіль – за смаком
папріка солодка – 2 чайні ложки
перець червоний мелений – за смаком
карі – за смаком
сметана – 150 г
олія соняшникова – 40 мл
Приготування
Куряче філе помийте і відваріть у підсоленій воді протягом 30 хвилин. Це можна зробити заздалегідь. Після приготування наріжте кубиками.
Цибулю, моркву і часник очистіть та помийте. Цибулю поріжте півкільцями, моркву натріть на грубій тертці, часник пропустіть через часникочавку.
Нагрійте сковороду з олією, підсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву, трішки карі, паприку, гострий червоний перець, посоліть, перемішайте і протушкуйте на маленькому вогні під кришкою 10 хвилин.
У сковороду покладіть кубики курятини, сметану, часник, перемішайте і протушкуйте 5 хвилин. Смак повинен бути достатньо гострим, а колір яскраво червоним.
Все! Можна посипати зеленню та подавати на стіл з улюбленим гарніром.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати угорський бограч.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Альона Свірідова