Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нова провокація росіян: з українських полонених, утримуваних в Оленівській колонії, намагаються утворити «козачий батальйон»

Російські військові готують нову провокацію з українськими військовополоненими, яких утримують в Оленівці. Їх “добровільно-примусово” намагаються зробити громадянами так званої ДНР і створити “казачий батальон” імені Богдана Хмельницького.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, за ствердженнями пропагандистські ЗМІ рф, 11 чоловіків і 23 жінок-військовослужбовців ЗСУ звернулись до бойовиків з проханням отримати паспорти терористичного утворення «ДНР». Ще 57 українських військовополонених з пропискою у Донецькій області примусили проголосувати на «референдумі» за приєднання області до складу рф.
Щоб надати провокації хоч якоїсь правдоподібності, у паспортах військовополонених зроблено помітку про прописку в т.зв. ДНР, що нібито дало їм право брати участь у фейковому референдумі.
Це чергова маніпуляція, спрямована на просування на окупованих територіях кремлівського наративу, що начебто «серед полонених українських військових багато хто хоче приєднання до рф».

Раніше Інформатор писав про те, що російські ЗМІ одностайно заявляють, що масові поховання українців в Ізюмі є «постановкою”.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору