Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українця визнали найкращим студентом світу за його винахід

Український студент Ігор Клименко виграв конкурс Global Student Prize. Він захоплюється розв’язанням глобальної проблеми протипіхотних мін та розробив “квадрокоптерний міношукач”. Зараз хлопець працює над своїм дослідженням. Ігор Клименко отримав премію у 100 тисяч доларів США від Global Student Prize за винахід для військових.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Вже у 10 класі Ігор почав використовувати квадрокоптери та дрони у своїх ідеях. Останні два роки хлопець активно працює над своїм останнім дослідженням Quadcopter Mines Detector. Ігор розробив два робочих прототипи свого пристрою. Зараз він працює з інвесторами та різними організаціями для швидкого впровадження в реальних умовах, щоб допомогти зменшити кількість жертв вибухових пристроїв і почати відбудову України. Хлопець отримав від України два офіційні патенти на свій пристрій.

Як працює винахід 

Квадрокоптер-міношукач можна використовувати для очищення забрудненої вибухонебезпечними предметами території України. Дрон підлітає до будь-якого металевого об’єкта, починає передавати інфрачервоні сигнали. Їх отримує плата або комп’ютер. Далі прораховуються координати за допомогою відомого часу і швидкості дрона. Потім на ділянці, де по GPS виявлений вибухонебезпечний предмет, позначаються координати – і коптер “бризкає” фарбою на потенційно небезпечне місце. Вже на нього буде орієнтуватися сапер, перебуваючи на цій ще не очищеній від вибухових небезпечних предметів ділянці. Такий дрон має летіти низько – приблизно на 40 сантиметрів від землі. Але це залежить від рельєфу, характеру рослинності на кожній конкретній ділянці.

Як працює дрон

Раніше ми писали, про те, як зламати руку та втекти з рф без грошей: що гуглять росіяни після оголошення мобілізації.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору