Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

російські війська в ніч на 21 вересня обстріляли ЗАЕС: пошкоджено енергоблок

В ніч на 21 вересня війська рф обстріляли Запорізьку АЕС. У результаті було пошкоджено обладнання зв’язку енергоблока №6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на “Енергоатом”.

Як написано у повідомленні, внаслідок атаки відключились блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблока. Через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива.
О 02:00 персоналом ЗАЕС була знайдена можливість і налагоджено живлення власних потреб енергоблока №6 від системи шин інших енергоблоків станції. Дизель-генератори 6-го енергоблока були вимкнені та переведені в режим чергування.
Відмічається, що навіть присутність на станції місії МАГАТЕ не заважає росіянам вчиняти акти ядерного тероризму на атомних станціях України.
Енергоатом у черговий раз очікує від цієї організації більш рішучих дій щодо припинення агресивних дій росії проти цивільних ядерних об‘єктів України, допомоги в деокупації ЗАЕС і встановлення зони ядерної та фізичної безпеки навколо атомних електростанцій України!
Раніше Інформатор писав про те, що станом на 10:00 5 вересня 2022 року Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору