Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ризик аварії на ЗАЕС залишився, а у залах енергоблоків знаходиться російська зброя

Станом на 10:00 5 вересня 2022 року Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. У роботі лише шостий енергоблок.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на telegram канал Енергоатому.

Ввечері 3 вересня, після чергових обстрілів російськими окупантами, була пошкоджена лінія зв’язку Запорізької АЕС з енергосистемою України, внаслідок чого о 19:35 енергоблок №5 ЗАЕС був відключений від мережі.

Наразі в роботі залишається тільки 6-й енергоблок, який подає електроенергію в енергосистему України та забезпечує власні потреби Запорізької АЕС. Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки наразі немає.

Попри присутність представників МАГАТЕ, військові рф перебувають на майданчику ЗАЕС, а в машинних залах 1-го та 2-го блоків розташовані вантажівки зі зброєю та боєприпасами.

Як написано у повідомленні: “Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу”.

Раніше Інформатор писав про те, що слід мати вдома на випадок радіаційної аварії.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору