Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Швидко та смачно: готуємо сирний суп з грінками

На вулиці осінь, прохолодно. Легенькі салатики зі свіжих овочів вже не здаються такими смачним. Хочеться чогось гаряченького.

Інформатор пропонує приготувати смачний та швидкий сирний суп з грінками. Такій і зігріє в осінню негоду й на талії не відіб’ється.

Сирний суп з грінками 

Продукти

  • Картопля— 4-5 Штук
  • Куряче Філе— 1 Штука
  • Вершковий Сир— 2 Ст. Ложки
  • Твердий Сир— 200 Грам
  • Кріп— За Смаком
  • Сіль— За Смаком
  • Соняшникова Олія— За Смаком
  • Часник— 2 Зубчики
  • Хліб— 0,5 Штуки

Приготування

У каструлю наливаємо воду, відправляємо її на вогонь закипати. картоплю очищаємо, миємо й нарізаємо невеликим кубиком, відправляємо в миску з водою, щоб пішов зайвий крохмаль.

Куряче філе очищаємо від плівки, промиваємо, підсушуємо його паперовим рушником і нарізаємо шматочками. На вогонь ставимо сковороду, наливаємо в неї кілька крапель олії і відправляємо філе, обсмажуємо м’ясо близько 5-7 хвилин.

У кипляче воду кладемо картоплю, варимо після закипання близько 7-10 хвилин, після чого кладемо куряче філе і 2 столові ложки вершкового сиру. Солимо, перчимо й добре перемішуємо.

Хліб нарізаємо на шматочки (можна брати як свіжий, так і трохи зачерствілий).

Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо в неї трохи соняшникової олії. Часник очищаємо і відправляємо на пару хвилин в розігріту олію. Обсмажуємо до коричневого кольору і виймаємо.

У часникове масло відразу ж відправляємо нарізану на шматочки хліб. Обсмажуємо його до появи золотистої скоринки.
Готовий суп розливаємо порційно, додаємо в нього дрібно посічену зелень. Твердий сир натираємо на крупній тертці й додаємо в тарілку, також кладемо часникові грінки.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати справжній гетьманський борщ.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору