На вулиці осінь, прохолодно. Легенькі салатики зі свіжих овочів вже не здаються такими смачним. Хочеться чогось гаряченького.
Інформатор пропонує приготувати смачний та швидкий сирний суп з грінками. Такій і зігріє в осінню негоду й на талії не відіб’ється.
Сирний суп з грінками
Продукти
- Картопля— 4-5 Штук
- Куряче Філе— 1 Штука
- Вершковий Сир— 2 Ст. Ложки
- Твердий Сир— 200 Грам
- Кріп— За Смаком
- Сіль— За Смаком
- Соняшникова Олія— За Смаком
- Часник— 2 Зубчики
- Хліб— 0,5 Штуки
Приготування
У каструлю наливаємо воду, відправляємо її на вогонь закипати. картоплю очищаємо, миємо й нарізаємо невеликим кубиком, відправляємо в миску з водою, щоб пішов зайвий крохмаль.
Куряче філе очищаємо від плівки, промиваємо, підсушуємо його паперовим рушником і нарізаємо шматочками. На вогонь ставимо сковороду, наливаємо в неї кілька крапель олії і відправляємо філе, обсмажуємо м’ясо близько 5-7 хвилин.
У кипляче воду кладемо картоплю, варимо після закипання близько 7-10 хвилин, після чого кладемо куряче філе і 2 столові ложки вершкового сиру. Солимо, перчимо й добре перемішуємо.
Хліб нарізаємо на шматочки (можна брати як свіжий, так і трохи зачерствілий).
Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо в неї трохи соняшникової олії. Часник очищаємо і відправляємо на пару хвилин в розігріту олію. Обсмажуємо до коричневого кольору і виймаємо.
У часникове масло відразу ж відправляємо нарізану на шматочки хліб. Обсмажуємо його до появи золотистої скоринки.
Готовий суп розливаємо порційно, додаємо в нього дрібно посічену зелень. Твердий сир натираємо на крупній тертці й додаємо в тарілку, також кладемо часникові грінки.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати справжній гетьманський борщ.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Альона Свірідова