Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Свято 16 вересня: прикмети, чого не можна робити

16 вересня в церковному календарі відзначають день пам’яті священномученика Антима. Також відзначають День працюючих батьків, Міжнародний день вина “Гренаш”, Європейський тиждень мобільності, День народження Джульєтти, Міжнародний день захисту озонового шару. 

Інформатор розповість вам про прикмети та традиції 16 вересня.

День пам’яті священномученика Антима.

Він був єпископом Никодимії. Сів на престол 293 року. Відив дуже в Бога та вів свою паству до християнської віри, допомагав тим, хто йшов на смерть заради Ісуса Христа.

Міжнародний день вина “Гренаш”.

Щороку припадає на третю п’ятницю вересня. Свято було створене 2010 року під час симпозіуму виноробів, на якому обрали найкращий сорт винограду. Ним став саме Гренаш.

Європейський тиждень мобільності.

Традицію святкування започаткував 1994 року політолог Ерік Бріттон. Головна мета – зменшити обсяги використання пального.

День народження Джульєтти.

Саме 16 вересня 1284 року в місті Верона, за твором Вільяма Шекспіра, народилася Джульєтта Капулетті. Місцеві жителі цього дня влаштовують святкування та карнавали на її честь.

Міжнародний день захисту озонового шару. 

Головна мета – привернути увагу людства до проблеми руйнування озонового шару та знайти шляхи її вирішення.

Прикмети 16 вересня:

  • захід червоного кольору – чекайте швидких холодів і заморозків;
  • мурашники великих розмірів – зима буде затяжною і холодною;
  • грім гримить 16 вересня – до теплої осені;
  • на ялині та сосні багато шишок – чекайте на теплу зиму.

 Що не можна робити:

У цей день заборонено дивитися в дзеркало. Вважається, що 16 вересня особливо сильний зв’язок з потойбічним світом і нечиста сила, яка вийде до вас через дзеркало, буде переслідувати довгі роки.

16 вересня все ще не можна ходити в ліс, особливо, молодим дівчатам. Їх може потягти в своє лігво лісовик. Тому, якщо вам потрібно відправитися на природу, збирайте велику компанію.

Що можна робити:

Сьогодні бажано викинути або спалити всі старі речі, альтернатива – віддати їх нужденним. Також 16 вересня потрібно зробити генеральне прибирання, щоб очистити приміщення від зайвої енергетики.

Іменини 16 вересня у Василини, Домни, Євфимія, Іоанна, Петра, Феоктиста, Олексія, Іллі, Андрія, Миколи, Сергія та Володимира.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору