Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Землю накриють магнітні бурі: коли чекати пік та як пережити несприятливе явище

Магнітні бурі в середині вересня доставлять тимчасові незручності багатьом людям на планеті. Найближчими днями фахівці прогнозують бурю з помірними показниками та один геомагнітний удар. Метеорологи зазначили, що причина їх виникнення – надмірна активність Сонця.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Украина та Мeteoagent, магнітні коливання почалися 13 вересня з індексом 4. Геомагнітна обстановка вщухне тільки до середи, 15 вересня. Але 16 вересня знову почнуться магнітні коливання. А 17 вересня, в п’ятницю, очікується сильна магнітна буря з індексом 5.

Така буря може впливати на всіх людей на планеті та привести до погіршення самопочуття. Напруга почне спадати вже в суботу, а в неділю геомагнітна обстановка повернеться в нормальний стан. Наступну сильну магнітну бурю фахівці прогнозують наприкінці місяця – 30 вересня.

Як впливає магнітна буря на людину

У дні помірних коливань невелике погіршення самопочуття буває у метеозалежних людей, у літніх і у людей з хронічними захворюваннями. У дні сильних магнітних бур неприємні відчуття можуть відчути багато людей на Землі. Також можуть бути перебої в роботі електроніки та зв’язку.

Як пережити магнітні бурі

У такі дні потрібно дотримуватися нормального режиму дня. А саме:

  • Повноцінно харчуватися, спати не менше 8 годин на добу і здійснювати прогулянки на свіжому повітрі.
  • Від шкідливої, жирної їжі варто відмовитися та обмежити вживання кави, алкоголю і сигарет.
  • Бажано знизити фізичне і психоемоційне навантаження, приймати контрастний душ, більше відпочивати та дихати свіжим повітрям.
  • У раціоні має бути більше овочів і фруктів, достатня кількість води. Також допомагають трав’яні чаї.
  • Людям з хронічними захворюваннями потрібно більше відпочивати та висипатися, від сильних навантажень краще відмовитися, а під руками необхідно тримати ліки.

Раніше Інформатор писав про те, як пережити військові дії та зберегти життя своє та близьких.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Нагору