Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Це була спроба змити частину міста Кривий Ріг”: Вілкул про наслідки ракетного удару

Чотири “Кинджали” і три “Іскандери” випустив ворог по Кривому Рогу. Противник напередодні завдав удару по гідротехнічним спорудам аби затопити місто і зупинити контрнаступ ЗСУ на Херсонщині. Одна з ракет влучила у водогін, ще шість ударів прийшлися в район Карачунівського водосховища. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Дніпро.

Так, за словами посадовця була знищена частина дамби через що майже вдвічі піднявся рівень води в річці Інгулець. Затопило понад 110 приватних домоволодінь. Жителів евакуювали підрозділи ДСНС. Аби усунути підтоплення були здійснені два контрольованих вибухи на інших дамбах.

Було два контрольованих вибухи дамб вниз за течією аби збільшити пропускну здатність ріки. Дякуємо за це нашим військовим саперам, які реалізували бойове завдання. – зазначив Олександр Вілкул.

Наразі тривають інженерні роботи, нині вони виконані приблизно на половину. Згідно з планом – усунути наслідки ракетної атаки сподіваються протягом дня.

Також тривають роботи і по відновленню водопостачання. Напередодні дати воду в систему вдалося уже за 3 години після атаки. Для цього використали резервні лінії та генератори. Утім, одна з ракет перебила водогін, що веде в район Макулан. Пошкоджена труба діаметром 600 мм, комунальники перевіряють систему на наявність інших пробоїн. Поки тривають роботи питну і технічну воду продовжать підвозити цистернами.

Нагору