Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На ЗАЕС вдалось відновити резервну електролінію – МАГАТЕ

На Запорізькій атомній електростанції вдалось відновити резервну лінію електропередач. Це  необхідно для безпеки. В першу чергу – для охолодження реактора.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та Twitter МАГАТЕ.

Резервну лінію електропередач до Запорізької атомної електростанції України (ЗАЕС) було відновлено, забезпечуючи станцію зовнішньою електроенергією, необхідною для охолодження реактора та інших функцій безпеки“, – йдеться в повідомленні.

Ядерний шантаж на ЗАЕС

Минуло кілька місяців, як російські окупанти захопили ЗАЕС – найбільшу атомну електростанцію Європи. Вони використовують її для ядерного шантажу. Рашисти ставлять під загрозу безпеку одразу декількох держав, проводячи постійні обстріли електростанції. Водночас окупанти звинувачують в обстрілах Україну.

Провокації на ЗАЕС росіяни проводять регулярно. Вони ховають свої війська та працівників “Росатому” в укриття, після чого влаштовують обстріли території станції. Вони вже пошкодили датчики вимірювання рівні радії та шляхи енергопостачання до станції. Через діяльність кремлівських посіпак поступово відмикалися енергоблоки станції, поки вона остаточно не зупинилася.

Раніше Інформатор писав про те, що через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, двічі відключалась остання лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Нагору