Сніданок – це час коли дорога кожна хвилина. Але сім’ю треба нагодувати. І тут господині прийдуть на допомогу свіжі коржі. Стане цей рецепт у пригоді й увечорі, коли захочеться чогось смачненького до чаю.
Інформатор пропонує швидких, але дуже смачних сирних коржів
Продукти
150 г будь-якого сиру до смаку
2 склянки борошна пшеничного
1 склянка кефіру
по 1/2 ч. л. цукру, солі та соди.
Приготування
Теплий кефір налити в глибоку миску, всипати цукор, сіль та соду, перемішати і на 5хв залишити суміш.
На дрібній тертці потерти сир, разом з борошном додати його до маси кефіру і замісити тісто, працюючи спочатку ложкою, потім вимішуючи тісто протягом 3 хв руками.
Розділити приготовлене тісто на 5 рівних частин, розкотити з кожної коржик.
Обсмажити коржі по черзі до зарум’янювання на сковороді з невеликою кількістю олії під кришкою на середньому вогні близько 2-3хв.
За бажання, наприкінці замісу в тісто можна додати «наповнювачі»: це може бути шинка, зелень, ковбаса і т.д.
Подавати коржики гарячими.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати ліниві хачапурі.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Альона Свірідова