Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Викладачка закликала колег відмовитися від української мови у Херсонській області

На тимчасово окупованій території в Херсонській області викладачка почала співпрацювати з представниками країни-агресора. Жінка закликала своїх колег в освітній сфері відмовитися від української мови і слідувати стандартам освіти росії.

Як повідомляє Інформатор, Херсонська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої викладачки Херсонської академії безперервної освіти за фактом колабораційної діяльності.

За даними слідства, підозрювана, маючи досвід у сфері освіти, заручившись підтримкою представників держави-агресора, зайняла посаду так званого начальника «департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

На займаній посаді жінка закликає місцевих освітян працювати під новим керівництвом представників країни-агресора, відмовитись від української мови та впроваджує на тимчасово окупованій території Херсонщини стандарти освіти РФ.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління СБУ в Херсонській області.

Обвинуваченій загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли про зрадника з Дніпропетровщини, який передавав дані про ЗСУ росіянам.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

Нагору