Кривий Ріг До сайту

10 вересня – День борщу. Як приготувати справжній гетьманський борщ

10 вересня відмічають День борщу, який  занесли до культурної спадщини ЮНЕСКО. Український борщ — гарячий, заправний борщ, на яловичині та свинині, основою виступає буряк, який надає йому характерного червоного кольору. Історія борщу налічує понад 500 років. 

Реклама

Інформатор пропонує приготувати саме гетьманський борщ, який готується зі свинячими ребрами, баклажанами й квасолею.

У січні 2022 року Комітет Верховної Ради України запровадив відзначати День Борщу щорічно другої суботи вересня.

Реклама

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Помийте та запечіть 1 буряк в духовці протягом 1,5 години. Після чого дайте йому охолонути, очистьте та поріжте соломкою. Або ж можна натерти на грубій терці.

Реклама

Залиште на годину 100 г квасолі (якщо у вас не молода) у воді.

Посоліть 300 г реберець та відправте у духовку з часником, лавровим листом, та перцем горошком на 20 хвилин при 180 градусах. Після чого дайте їм охолонути та розберіть.

Приготуйте засмажку. Потріть на терці велику моркву, поріжте дрібно середню цибулю, а баклажан — кубиками. Протягом 2-3 хвилин обсмажте цибулю і моркву, згодом додайте буряк і баклажан. Протушкуйте протягом ще 2 хвилин. Після чого додайте томатну пасту і цукор — залиште на малому вогні ще на 2 хвилини.

Реклама

Очистьте картоплю і наріжте середніми кубиками. У велику каструлю з водою додайте картоплю та реберця — доведіть до кипіння. А після варіть ще 5 хвилин на меншому вогні.

Додайте квасолю та нашинковану капусту. Проваріть 15 хвилин. Додайте підготовлену засмажку та проваріть ще 5-7 хвилин. На свій смак посоліть та поперчіть. Наприкінці додайте пюре з двох зубчиків часнику.

Раніше ми писали рецепт пирога “Равлика”.

Реклама

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок