Салат з буряком і сиром фета надзвичайно легкий, корисний і смачний. Поєднання смаків у ньому дуже приємно дивують! Зелена рукола переплітається із червоним кольором буряка, і все це розбавляється білосніжним сиром! Гості точно оцінять і смак, і вигляд, і користь.
Інформатор пропонує приготувати для своїх рідних та гостей поживний салат з буряка.
Інгредієнти:
- буряк невеликий (варений або запечений) – 2 шт. (400 г)
- сир Фета – 100 г
- рукола – 50 г
- кунжут – 2 ст. л.
- чорний мелений перець – до смаку
Для заправки:
- оливкова олія – 3 ст. л.
- лимонний сік – 1 ст. л.
- бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- сіль – 1/3 ст. л.
Спосіб приготування:
Буряк для цього салату можна відварити до готовності або загорнути кожен у фольгу і помістити у розігріту до 190 ° С духовку приблизно на 50 хв. Запечений в духовці буряк має більш насичений смак.
Варений чи запечений у духовці буряк остудити і нарізати плястерками товщиною 2-3 мм.
Сир Фета порізати невеликими кубиками.
На малому вогні, на сухій сковорідці обсмажити кунжут до золотистого кольору. Кунжут слід постійно помішувати, щоб не пригорів.
Приготуємо заправку. В миску влити оливкову олію, лимонний сік, бальзамічний оцет.
Додати сіль. Перемішати до однорідного стану.
Нарізаний буряк кубиками і викласти на тарілку. Буряк полити половиною заправки.
Руколу перемішати з заправкою, що залишилась. Викласти поверх буряка.
Поверх руколи викласти нарізаний сир.Поперчити до смаку. Посипати підсмаженим кунжутом або кедровими горішками.
Салат одразу подавати до столу, щоб листя руколи не зм’якло. Салат з буряка, фети та руколи готовий. Смачного!
Раніше ми писали рецепт домашнього печінкового паштету.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Глубінок