Жара відступила. Знову хочеться тихих сімейних вечорів з чаюванням. А до чаю – млинців.
Інформатор пропонує рецепт ніжних, повітряних, марокканських млинців багрір, інгредієнти для яких завжди знайдуться на кожній українській кухні.
Продукти
Вода 650 мл
Пшеничне борошно 300 г
Манка 100 г
Жовтки 2 шт.
Цукор 1 ч. л.
Соняшникова олія 1 ч. л.
Дріжджі 0,5 ч. л. (сухих)
Розпушувач 0,5 ч. л.
Приготування
У глибокій мисці або каструлі змішайте всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, манку, цукор, дріжджі, розпушувач. Влийте масло, додайте жовтки, цівкою влийте теплу воду і ретельно перемішайте.
Протягом 1-2 хвилин збивайте масу міксером або блендером. Накрийте кришкою і залиште бродити в теплі на годину-півтори.
Тісто, яке збільшилося у 2 рази, акуратно перемішайте і виливайте ополоником на злегка розігріту сковороду без олії. Вогонь повинен бути трохи більше слабкого. Як верхня пориста сторона підсохла – млинець готовий!
Через те, що цукру в тісто додаємо мало, смак у млинців практично нейтральний, а тому у разі відсутності хліба, їх цілком можливо подати до супу чи борщу.
Класичний же соус до багрірів готується з 50 г розтопленого вершкового масла збитого з 70 г меду. З таким солодким соусом багріри незрівнянні, хоча підійде й улюблене варення.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати запіканку з броколі та куркою.
Альона Свірідова